Előfizetői tartalom

Elismerte Varga: az új csodafegyver miatt is ömlik a pénz az államkasszába

MTI
|
Portfolio
2018-ban 403 milliárd forinttal nagyobb áfabevétel érkezett az államkasszába, mint 2017-ben, ami a gazdaság növekedése mellett jelentős mértékben köszönhető a gazdaságfehérítő intézkedéseknek, így például a 2018 júliusa óta működő online számla-rendszernek is - mondta Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter ezzel lényegében megerősítette a Portfolio reggeli elemzésének fő üzenetét, miszerint a gazdasági folyamatok által indokoltnál nagyobb mértékben nőttek a tavalyi harmadik negyedévig az áfabevételek, ami gyaníthatóan szorosan összefügg az online számla-rendszerrel és éves szinten ez az új rendszer akár 300 milliárd forintos többlet bevételt is eredményezhet a büdzsének:

Kapcsolódó cikkünk2019.01.08Szép csendben óriásit kaszál a kormány az új csodafegyverévelA pénzügyminiszter kiemelte, hogy a január elejéig beküldött 28 millió számla rengeteg adatot tartalmaz, amelyek elemzése után jól elkülönülnek egymástól a szabályokat be nem tartó és a jogkövető adózók. Az online számla még az Európai Unió legnehezebben felderíthető csalástípusával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés