Előfizetői tartalom

Szép csendben óriásit kaszál a kormány az új csodafegyverével

Csiki Gergely
Évente több száz milliárd forint. Ennyi többletbevételt generálhat az államkasszának a kormány új fegyvere a feketegazdaság elleni harcban, az online számlázás. A legutóbbi áfabevételi adatok alapján a Portfolio elsőként becsülte meg a 2018 júliusa óta élesben működő gazdaságfehérítő eszköz költségvetési hatását. Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára alátámasztotta lapunk következtetését: az általános forgalmi adóbevételek növekedése jelentősen meghaladja azt a mértéket, amit pusztán a makrogazdasági mutatók indokolnak. Ez tehát azt jelenti, hogy folytatódott a gazdaság fehéredése, részben az online számlázásnak köszönhetően.

Fél éve működik élesben és üzemszerűen, mindenféle negatív visszhang nélkül az online számla rendszere, ami a kormány legújabb csodafegyvere a feketegazdaság elleni harcban. A bevezetése óta nem hallottunk sokat az új rendszerről, pedig nagyon úgy tűnik, hogy teszi a dolgát, nem is akárhogyan.Robbannak az áfabevételekElöljáróban néhány ábra, ami az általános forgalmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái