Előfizetői tartalom

Szép csendben óriásit kaszál a kormány az új csodafegyverével

Évente több száz milliárd forint. Ennyi többletbevételt generálhat az államkasszának a kormány új fegyvere a feketegazdaság elleni harcban, az online számlázás. A legutóbbi áfabevételi adatok alapján a Portfolio elsőként becsülte meg a 2018 júliusa óta élesben működő gazdaságfehérítő eszköz költségvetési hatását. Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára alátámasztotta lapunk következtetését: az általános forgalmi adóbevételek növekedése jelentősen meghaladja azt a mértéket, amit pusztán a makrogazdasági mutatók indokolnak. Ez tehát azt jelenti, hogy folytatódott a gazdaság fehéredése, részben az online számlázásnak köszönhetően.

Fél éve működik élesben és üzemszerűen, mindenféle negatív visszhang nélkül az online számla rendszere, ami a kormány legújabb csodafegyvere a feketegazdaság elleni harcban. A bevezetése óta nem hallottunk sokat az új rendszerről, pedig nagyon úgy tűnik, hogy teszi a dolgát, nem is akárhogyan.Robbannak az áfabevételekElöljáróban néhány ábra, ami az általános forgalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés