Előfizetői tartalom

Vereséget szenvedett Theresa May, és ez nagyon jó hír a Brexit szempontjából

Portfolio
303:296 arányban vereséget szenvedett a Theresa May által vezetett brit kormány, illetve Konzervatív Párt tegnap este a parlamentben egy adózási kérdésben. A döntés a gyakorlatban azt jelenti, hogy elkezdtek együtt szavazni kormánypárti és ellenzéki képviselők azért, hogy kormányzati felelőtlenségből, vagy eltaktikázás miatt ne tudjon megállapodás nélkül kizuhanni Nagy-Britannia 2,5 hónap múlva az Európai Unióból. Ez pedig összességében kedvező hír a no-deal Brexittől félőknek, mert afelé mutat, hogy a brit parlament által jóváhagyott megállapodással fognak kilépni a britek, ha tényleg kilépnek valamikor.

Ahogy megírtuk: a jövő kedd esti brit parlamenti alsóházi szavazáson várhatóan elutasítja majd a képviselők többsége a Theresa May kormányfő által az Európai Unióval összehozott Brexit-megállapodást, így elvileg reális forgatókönyvvé lép elő az, hogy Nagy-Britannia március 29-én éjfélkor a brit és más tagállami parlamentek által ratifikált megállapodás hiányában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés