Előfizetői tartalom

10 szupertitkos csodafegyver, amiről nem is gondolnád, hogy létezik

Gondoltad volna, hogy legalább 50 éve létezik már olyan fegyver, mellyel észrevehetetlenül szívrohamot lehet előidézni a gyanútlan áldozatban, minden nyom nélkül? Vagy esetleg azt, hogy egy ürüléknek látszó kupac CIA-s rádióadót rejthet? Netán hogy egy óvszerbe csomagolt különleges porral hatástalanítani lehet egy harckocsit? Akár egy James Bond filmben is elférnének azok a kütyük, melyeket a világ titkosszolgálatai, különleges alakulatai már rég óta használnak vagy használtak, többnyire a nagyvilág tudta nélkül. Megnéztünk 10 rejtélyes, emberélet kioltására közvetlenül vagy közvetetten alkalmas harci eszközt, melyeket nagyhatalmak különleges karhatalmi szervezetei speciális feladatokra használnak.

1-3. A halálos esernyőFotó: ShutterstockGeorgi Markov bolgár író 1968-ban disszidált az Egyesült Királyságba, majd különféle nyugati médiumokon keresztül élesen kritizálni kezdte szülőhazájának kommunista kormányát. 1978-ban a buszmegállóban várakozott, amikor szúró fájdalmat érzett a lábában, majd látta, ahogy egy férfi mögötte egy esernyőt vesz fel a földről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés