Előfizetői tartalom

Sosem lesz magyar euró? Lassan mindenhol leírnak minket

A jegybank gyakorlatilag teljesíthetetlen feltételeket szabott az euró bevezetéséhez néhány éve, most pedig Orbán Viktor szavaiból is azt lehetett kiolvasni, hogy nekünk kényelmes a jelenlegi helyzet. Hosszabb távon persze Brüsszel továbbra is színvallásra kényszeríthet, hiszen hivatalosan továbbra is a vállalásaink között szerepel a közös deviza bevezetése. Az mindenesetre árulkodó, hogy a friss elemzésekben már nem is számolnak magyar euróbevezetéssel a következő években.

Egyre közelebb, mégis egyre távolabbUtoljára talán 2017-ben kezdett kibontakozni társadalmi vita a magyar euróbevezetés esélyeiről és szükségességéről, akkor a jegybank dobta be a követ az állóvízbe azzal, hogy kijelentette: szerinte a maastrichti kritériumok mára elavultak, új mutatókat kell bevezetni, melyek az optimális időpontot kijelölhetik. Az már akkor látszott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés