Előfizetői tartalom

Már a románokat is irigyelhetjük! A sor végén kullog a magyar minimálbér

Bruttóban, vagyis az adózás előtti helyzetet tekintve az Európai Unióban a negyedik legalacsonyabb a magyar minimálbér, a vásárlóerőt tekintve azonban még ennél is rosszabb a helyzet: a régióban nálunk lehet a legkevesebbet vásárolni a legalacsonyabb fizetésből. 2019-ban Románia is megelőzött ebben a mutatóban, így egész Európában csak a legszegényebbnek számító bolgárokat előzzük meg. Vagyis a kontinensen szinte mindenhol többet ér a minimálbér akkor, amikor az üzletekben vásárolni akarunk belőle.
Bruttóban sem állunk túl jólA hétvégén a Portfolio is foglalkozott azzal, hogy az Eurostat kimutatása szerint a bruttó 464 eurós magyar minimálbér Európában a negyedik legalacsonyabb volt 2019 elején. Ebben a tekintetben csak Bulgáriát, Lettországot és Romániát előztük meg, a legtöbb régiós ország továbbra is előttünk van.Ennek kapcsán megnéztük, milyen egyéb összehasonlítható...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái