Előfizetői tartalom

10 fegyver, ami annyira brutálisnak bizonyult, hogy inkább betiltották

Az emberiség már az 1600-as években olyan fegyvereket fejlesztett, melyeknek betiltásáról inkább bilaterális egyezményt hoztak, ennek ellenére mégis folyamatosan állunk elő az újabb és újabb, félelmetesen hatékony, gyakran embertelen harcászati eszközökkel. Szerencsére a teljes emberiségre veszélyes biológiai fegyvereket vagy az évtizedekkel egy háború vége után még mindig halálos áldozatokat szedő kazettás bombákat és taposóaknákat néhány ország már betiltotta. Megnéztünk tizet azok közül a veszélyes fegyverek közül, melyeknek hadicélú használatát nemzetközi egyezmények korlátozzák.
1-3. Mérgezett lövedékekFotó: ShutterstockA mérgezett lövedékek tiltásáról szóló, Franciaország és a Német-római Császárság között megkötött, 1675-ös strasbourgi egyezmény a világ egyik legelső "etikus" fegyverhasználatról szóló nemzetközi megállapodása és a világ első vegyi fegyvereket korlátozó szerződése. Az első multilaterális megállapodás, ami korlátozta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái