Előfizetői tartalom

Sosem gondoltad volna, milyen elképesztő fegyvereket fejlesztett Magyarország

Bár sokaknak meglepetés, hogy Magyarország fegyvergyártásba kezd a cseh tervezésű kézifegyverek helyi előállításával, az igazság az, hogy hazánk legalább kézifegyverek szintjén számtalan esetben helyi gyártású fegyverekkel szerelte fel katonáit. A hazai fegyverek és harci eszközök gyártása ráadásul sokszor magyar mérnökök munkája alapján történt, nem csak külföldi licencek megvásárlásával. Egykor még a Honvédség harckocsijait is itthon gyártottuk, sőt, még magyar tervezésű nehézharckocsi is majdnem készült. Bemutatunk tíz magyar tervezésű, magyar gyártmányú fegyvert, harcjárművet a teljesség igénye nélkül.

1. oldal. Frommer Stop A Frommer Stop pisztoly Frommer Rudolf magyar fegyvermérnök találmánya, 1912 és 1945 közt számos változatát gyártotta a FÉG és M1912 jelzéssel az osztrák-magyar hadsereg és rendőrség is rendszeresítette. A fegyver alapvetően különleges, 7,65 milliméteres Frommer-lőszert tüzelt, de készült szélesebb körben elérhető, 9 milliméteres lőszert használó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés