Előfizetői tartalom

Csalódott Brüsszel a magyar reformokat látva, bőven van még tennivalónk

Weinhardt Attila, Brüsszel
Rá kell feküdnie Magyarországnak a gazdaság versenyképességének, illetve termelékenységének javítására, mert a csökkenő munkakínálat mellett csak így tud tovább közeledni az európai életszínvonalhoz az ország - hangsúlyozza ma kiadott országjelentésében az Európai Bizottság. A brüsszeli testület egyúttal azt is megállapította, hogy a tavaly nyáron az Európai Tanács által kiadott országspecifikus ajánlásokat csak korlátozottan hajtotta végre a magyar kormány, ami azt jelenti, hogy míg 1-2 területen lát mérsékelt előrelépést a javasolt reformok irányába, addig számos területen csak minimális az előrelépés, vagy teljesen hiányzik.

A médiaszeminárium keretében Pierre Moscovici uniós gazdasági és pénzügyi biztossal egy háttérbeszélgetést is szerveztek, amelyen a Portfolio-nak is volt lehetősége kérdezni a magyar euróbevezetés esélyeiről:Kapcsolódó cikkünk2019.02.27Megszólalt egy brüsszeli vezető a magyar euró esélyeirőlKorlátozott előrelépés a magyar reformokbanA testület továbbra is szorgalmazza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái