Előfizetői tartalom

Mi a baj a családvédelmi akciótervvel?

Szinte minden nap meglepő információk látnak napvilágot a néhány hete meghirdetett családvédelmi akciótervről. Ezek gyakran egymással ellentétesek, néha nem látszik rajtuk a "demográfiai szándék", a hatások pedig ilyen bizonytalanság mellett megjósolhatatlanok. Éppen ezért talán nem haszontalan végiggondolni, hogy egy gazdaságpolitikai ösztönző programnak milyen nehézségekkel, költségekkel és remélt hasznokkal kell szembenéznie.

A kormány demográfiai csomagja kapott már kemény bírálatokat és lelkes dicséreteket, ám mindaddig nehéz igazán véleményt formálni róla, amíg nem látszik pontosan, hogy milyen hatásokat, milyen költségen képes elérni. Márpedig egy olyan program, amelynél néhány fontos pont még csak a napokban lett meghirdetve (lásd falusi CSOK), másoknál pedig lényeges részletszabályok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés