Előfizetői tartalom

Erre várt mindenki: elkészült a kormány hatalmas programja

Portfolio
"Program a versenyképesebb Magyarországért" címmel tegnap délután egy friss dokumentum jelent meg a kormány honlapján. A közel 100 oldalas anyag egyik érdekessége, hogy alig néhány órával az MNB "Versenyképességi program 330 pontban" című kiadványa után került nyilvánosságra. A kormány anyaga hasonlóképp a kritikus területeket járja körül: az adózás, a foglalkoztatás, az államigazgatás, az egészségügy, az oktatás és a vállalati környezet témáján keresztül vázolja fel a tennivalókat. A másik érdekesség, hogy miközben a kormányzati anyag nem tartalmaz annyi konkrét lépést, mint az MNB 330 pontba szedett javaslatcsomagja, részletesebben ismerteti azok növekedési és költségvetési hatásait.

Az egyes területeken akcióterveket, főbb programpontokat fogalmaz meg a kormány. E tekintetben ugyanakkor feltűnően nem egységes szerkezetű az anyag, a kezdeti program - akció - háttér - programpontok struktúra a dokumentumban néhol leegyszerűsödik. A főbb pontok a következők: Munkára rakódó terhek: A munkára rakódó terhek csökkentése a 2016-ban kötött bér- és adómegállapodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés