Előfizetői tartalom

Autópálya épül Debrecen és Békéscsaba között

MTI
A kormány által elfogadott közlekedési stratégia szerint minden gyorsforgalmi útnak el kell érnie a határig, a megyei jogú városokat gyorsforgalmi úthálózattal kell összekötni, és el kell érni, hogy lehetőleg 30 percen belül mindenki - bárhol lakik az országban - el tudjon érni egy gyorsforgalmi utat - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a Kossuth Rádióban. A magyarországi gyorsforgalmi úthálózat mintegy 1300 kilométer hosszú, szavai szerint ezt fejlesztési összegből 2400-2500 kilométeresre tudják bővíteni.

A teljes program költsége 3200 milliárd forint, amelynek jelentős részét, 1800 milliárd forintot a magyar költségvetés biztosítja. A fejlesztés jelentős része a következő években elkészül, 2022-24-ben már csak kisebb szakaszok épülnek. A magyarországi gyorsforgalmi úthálózat mintegy 1300 kilométer hosszú, ezt fejlesztési összegből 2400-2500 kilométeresre tudják bővíteni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés