Előfizetői tartalom

A gyengébb forint menti meg Magyarországot a bérkatasztrófától?

Az elmúlt évek a jelentős béremelkedésről szóltak a magyar gazdaságban, emiatt egyre gyakrabban vetődik fel a kérdés: meddig tudják kigazdálkodni a cégek a fizetésemeléseket? Ezzel kapcsolatban az MNB nemrég megjelent Fizetési mérleg jelentésében van egy érdekes ábra, mely szerint hiába emelkednek a bérek, az exportra termelő cégek számára azt jelentős részben ellensúlyozzák más tényezők, többek között a forint tavalyi gyengülése. Vagyis az exportcégek árversenyképessége ez alapján összességében nem romlott.

Portfolio HR Revolution 2019 A munkaerőpiac aktuális trendjeiről is szó lesz a Portfolio HR Revolution 2019 konferencián. Információ és jelentkezés Száguldanak a magyar bérekRég nem látott növekedési ütembe kapcsoltak a magyar bérek az elmúlt években, 2017-ben 12,9 százalékkal, tavaly pedig további 11,3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés