Előfizetői tartalom

Még mindig nagy a baj a német feldolgozóiparban (2.)

Portfolio
Míg a francia szolgáltatói és feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek jobbak, addig a németek rosszabbak lettek a vártnál, sőt a német feldolgozóipari aktivitási mutató tovább süllyedt - derül ki az IHS-Markit előzetes májusi adatközléséből. Főként utóbbi hírre a vezető európai részvénypiacok tovább estek, hiszen ez azt mutatja, hogy az elhúzódó kereskedelmi háborús feszültségek, illetve egyéb okok tartósan gyenge üzleti környezetet okoznak a német cégeknél és mindez rossz ómen a második negyedévi GDP-növekedési kilátások kapcsán is. A német Ifo-index is gyengére sikeredett. Közben az eurózóna kompozit bmi-je minimálisan emelkedni tudott májusban, ami biztató hír.

Kapcsolódó cikkünk2019.05.23Még egy rossz hír jött ma NémetországbólA főbb adatok a mai adatközlésekből: Féléves csúcsra, 51,3 pontra emelkedett a francia kompozit beszerzési menedzser index az áprilisi 50,1 pontról és a várt 50,3 pontról Ez úgy jött össze, hogy a szolgáltatói bmi 51,7 pontra ugrott az áprilisi 50,5 pontról és jóval magasabb lett, mint a várt 50,8 pont Közben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés