Előfizetői tartalom

Tényleg itt a fordulat a kivándorlásban, vagy csak a Brexit-káosz mentett meg?

Egymásnak ellenmondó adatok jelentek meg a kivándorlásról az elmúlt hetekben: a KSH szerint hosszú idő után tavaly többen jöttek haza, mint ahányan elmentek, a célországok statisztikáiból viszont ez még nem látszik egyértelműen. A következő időszak nagy kérdése a Brexit sorsa lesz, ugyanis a kivándorlás megtorpanásáért szinte kizárólag az Egyesült Királyság volt felelős tavaly.

Akkor most tényleg történelmi fordulatot látunk?A KSH a múlt héten közölte friss kiadványában, hogy adatai szerint 2018-ban 18 150 magyar állampolgár vándorolt ki az országból, miközben 20 ezren tértek vissza olyanok, akik korábban külföldön éltek. Hasonlóra évek óta nem volt példa, eddig megállíthatatlannak tűnt a kivándorlás, legfeljebb lassulást láttunk az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés