Előfizetői tartalom

Barabási Albert-László az idei Bolyai-díjazott!

Barbási Albert-László fizikus, hálózatkutató kapta 2019-ben a Bolyai-díjat - jelentette be Szabó Gábor, a Bolyai-díj Alapítvány kuratóriumának elnöke szerda este a Magyar Tudományos Akadémián. Immár tizedik alkalommal adták át a tudományos életben betöltött meghatározó szerep elismeréséért járó Bolyai-díjat. Az eddigi hagyományoknak megfelelően Áder János köztársasági elnök adta át személyesen a díjazottnak az elismerést, amihez 100 ezer eurós díjazás jár.

Tizedik alkalommal adták át a díjat A díjat idén egy 15 tagú díjbizottság ítélte oda, melynek az elnöke Áder János köztársasági elnök volt, tagja volt többek között Lovász László MTA-elnök, Freund Tamás, az akadémia alelnöke, É. Kiss Katalin akadémikus, a 2017-es díjazott. Szabó Gábor, a kuratórium elnöke beszédében kiemelte, hogy Barabási Albert-László nagyívű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés