Előfizetői tartalom

Szép csendben új csodafegyvereken dolgozik a kormány

A kormány 2020-ban nagyot lép a költségvetési fegyelem javításának irányába, karnyújtásnyira kerül ugyanis a valódi nullás egyenleg teljesítéséhez, legalábbis az EU felé fontos hiánymutató szerint. Persze ehhez kell az, hogy teljesüljön a kedvező GDP-növekedési pálya, a bejelentett gazdaságtámogató lépések érdemi hatással járjanak, megvalósuljon a kormány újabb körös gazdaságfehérítő terve és egy lényeges elszámolási tétel is szükséges. Részletesen értékeljük a 2020-as költségvetést a legfontosabb hiányszámok és háttérfolyamatok oldaláról, következő cikkünkben pedig az egyes kiadási területeket mutatjuk be.

Ilyen még nem voltMiközben Varga Mihály három célt nevezett meg a 2020-as költségvetés kapcsán (családvédelem, gazdaságvédelem, biztonság-honvédelem), legalább ennyire fontos jellemzője a jövő évi büdzsétervezetnek az új deficitcél. A kormány ugyanis váratlanul a GDP 1%-ában határozta meg a hiánycélt jövőre, ami alacsonyabb, mint amit még az egy hónappal ezelőtti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái