Végre kiderül, száguld-e még a magyar gazdaság
Gazdaság

Végre kiderül, száguld-e még a magyar gazdaság

Portfolio
A hét legfontosabb adata egyértelműen a második negyedéves előzetes növekedési statisztika lesz, melyből kiderülhet, lassul-e már a magyar gazdaság, vagy továbbra is ellenállunk a nemzetközi környezetnek. Emellett egyszerre két hitelminősítő is közzéteheti Magyarországgal kapcsolatos véleményét várhatóan péntek este.
A hét eleje még kicsit unalmasnak tűnhet, hiszen hétfőn csak az MNB előzetes statisztikai mérlege jelenik meg. Ugyanakkor ebben is lehetnek érdekességek, kiderül például, hogy a MÁP+ komoly értékesítése megjelent-e a kincstári egységes számlán. Júniusban a szuperállampapír indulása után még csökkent is a kormány likvid tartaléka, de annak egyszeri okai voltak.

Végre kiderül, száguld-e még a magyar gazdaság
Kedd reggel a KSH az ipari termelés részletes adatait közli, emellett Németországból jönnek fontos adatok. A piac azonban még jobban koncentrálhat a délutáni amerikai inflációs adatra, hiszen a Fed legerősebb érve a kamatcsökkentés mellett a gyenge inflációs nyomás volt július végén. Éppen ezért a jövőbeli kamatvárakozások szempontjából kiemelten fontos lehet az infláció alakulása.

Szerda reggel teszi közzé a statisztikai hivatal a második negyedéves növekedés első becslését. Az év első három hónapjában a magyar gazdaság 5,3%-kal tudott bővülni, most kiderül, hogy fenntartható-e ez az erőteljes ütem, vagy már lassult a gazdaság. Szokás szerint aznap délelőtt az Eurostat is publikálja a tagállamok előzetes adatait, így rögtön képbe helyezhetjük, mennyit ért a magyar növekedés.

Csütörtökön csak a brit és az amerikai kiskereskedelmi forgalom friss adata érdemel említést, a hét végén azonban az MNB nemzetközi tartalékainak friss adata érkezik. Magyar szempontból fontos lesz a péntek esti két hitelminősítői döntés, az S&P és a Fitch is frissítheti magyar besorolását, így akár felminősítésnek is örülhetünk a hétvége előtt.
london uk
üvegház - Getty-169030923
bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
dzsudzsak balazs focista