Előfizetői tartalom

Donald Trump, a kiválasztott megnyeri a kereskedelmi háborút - ha tudja

A kínai kereskedelmi miniszter szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy ha nem oldják meg a kereskedelmi háborújukat Amerikával, akkor az akár világméretű recessziót okozhat. Hozzátette viszont, hogy a konfliktusok az USA-val kereskedelmi téren normálisnak mondhatók, hiszen hatalmas a bilaterális kereskedelmi volumene van a két országnak. Eközben Donald Trump amerikai elnök tegnap újra elismerte, hogy rövid távon fájhat az amerikai gazdaságnak a vámháború, de szükséges, és amúgy is nyernek, hiszen ő a kiválasztott. Mindeközben az IMF kiadott egy riportot, miszerint az USA vám- és árfolyampolitikája nem fog működni, de mindkét félnek kell tennie a konfliktus megoldásáért.

Kína továbbra is büszkén, de rosszul állKína újra kiállt állításai mellett, miszerint meg se érzik a vámháborút, viszont, ha Trump újabb vámokat vezet be, akkor ők is eszkalálni fogják a helyzetet a megfelelő ellenlépésekkel. A szerdán tartott sajtótájékoztatón Gao Feng, a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője elmondta, reménykednek abban, hogy Amerika felhagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés