Előfizetői tartalom

Hol van már a márciusi szigorítás? Viharban bátorodik fel megint az MNB?

A Portfolio által megkérdezett elemzők közül már senki nem számít az alapkamat változására 2020 végéig, vagyis szép lassan teljesen kiárazódtak az MNB szigorításával kapcsolatos várakozások. Ebből következően elvileg kedden sem várható semmi esemény. A nemzetközi gazdasági és piaci környezet miatt azonban mégis lehet egy kis izgalom a döntésben, főleg úgy, hogy az utóbbi hetekben megint elkezdte növelni devizaswap-állományát a jegybank. Az is kérdés lehet, reagál-e bármit az MNB az utóbbi hetek kötvénypiaci viharaira és a recessziós félelmekre.
A kamatot bebetonoztákAhogyan azt lassan megszokjuk, várhatóan most sem nyúl majd a kamatokhoz az MNB Monetáris Tanácsa, legalábbis a Portfolio által megkérdezett elemzők közül senki sem számít erre. Így maradhat a 0,9%-os alapkamat és a mínusz 0,05 százalékos egynapos betéti ráta, ha bármelyikben változás lenne, akkor az jókora meglepetéssel érne fel.A mostani elemzői körképünkben...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái