Előfizetői tartalom

Igazi sikertörténet lett a magyar csodafegyverekből

Az Európai Bizottság csütörtökön közzétett legfrissebb adatai szerint az Európai Unióban kis mértékben ugyan, de csökkent az uniós országok áfakiesése 2017-ben: 137 milliárd forinttól estek el, ami 8 milliárd euróval kisebb a 2016-os összegnél. Érdekesebb folyamatokat mutat Magyarország szempontjából, ha a bizottsági jelentés 2018-ra vonatkozó áfarés-becslését nézzük: a magyar mutató 9%-ra eshetett, a 2017-es évhez képest az összes uniós ország közül a legnagyobb javulást érte el (Lettországgal és Lengyelországgal közösen), míg a 2013-as adatokhoz viszonyítva pedig szintén a dobogóra fért fel a magyar teljesítmény.

Uniós kép Összességében uniós szinten áfakiesés (azaz a várt és a ténylegesen beszedett áfa összegének különbözete) az elmúlt években valamennyit csökkent ugyan, de még mindig tetemes - állapította meg a Bizottság csütörtökön közzétett anyagában. Ez a nagyarányú áfakiesés ismét felhívja a figyelmet arra, hogy az EU áfaszabályait teljeskörűen meg kell reformálni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái