Előfizetői tartalom

Újabb pocsék hír érkezett a világgazdaságról

Az amerikai-kínai kereskedelmi háború elkezdte éreztetni hatását a határokon átívelő szolgáltató szektorban. A WTO jelentése szerint az ipari termelésre és a mezőgazdasági termékekre kivetett vámok kezdenek átgyűrűzni a szolgáltató szektorba is, ami tovább lassítja a globális gazdaság növekedését − írja a Wall Street Journal.

A WTO Service Trade Barometer (Szolgáltató Kereskedelemi Barométer) azt mutatja, hogy milyen változás volt az előző időszakban a szolgáltatások volumenében. A júniusi érték 98,4-re esett vissza. A mutató hosszú távú átlagos értéke 100, a tavalyi 103,1-es csúcsról fordult vissza. Ez azért érdekes, mert a konjunktúramutatók (például a beszerzésimenedzser-indexek) inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés