autogyartas0413
Gazdaság

Miközben a fél világ a lassulástól retteg, rekord mennyiségű autót gyárthatnak a csehek

Augusztusban visszatért a tavalyi rekordszintre a csehországi autógyártás. Az év első nyolc hónapja alatt 941 758 személyautót gyártott a három autógyár, ami mindössze 173 darabbal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában - közölte a cseh autógyártók szövetsége pénteken.
Az Ipar 4.0-ás megoldásokat használó üzemek a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciájának kiemelt témája lesznek. Regisztráljon Ön is!

Az első negyedévben 4 százalékkal, az év első felében 1,5 százalékkal elmaradt a cseh autógyárak termelése a tavalyitól. A személygépkocsi export 870 851 darabot tett ki, ami éves szinten 0,4 százalékos növekedés.

A német Volkswagen konszernhez tartozó Skoda, amely 63 százalékos piaci részesedésével a legnagyobb cseh autógyár 1,1 százalékkal 588 717-re növelte a legyártott kocsik számát.

A kolíni francia-japán TPCA (a Toyota és a PSA vegyesvállalata) 5,4 százalékkal növelte termelését és összesen 148 091 személyautót állított elő. A Nosovicében lévő dél-koreai Hyundai, amely az idén tervszerűen mérsékelte termelését, a január-augusztusi időszakban 204 950 autót gyártott, 6,4 százalékkal kevesebbet, mint egy éve.

Minden probléma ellenére a csehországi autógyártás tartja a tavalyi szintet. A csökkenés mindössze 0,02 százalékos. Bízunk abban, hogy az idei évben minimum annyi kocsit gyártunk, mint a tavalyi rekordévben

- jelentette ki Zdenek Petzl, a szövetség elnöke.

A mostani hír első olvasatra furcsának tűnhet, hiszen folyamatosan arról hallani, hogy a globális autóeladások visszaesése miatt csökkenni fog a legyártott autók száma is az elöttünk álló időszakban. Ezért fontos megemlékezni arról, hogy a magyar iparhoz hasonlóan a cseheket is segítheti, hogy a nagy autógyátók igyekeznek minél hatéonyobban termelni. Erre jó okuk van, hiszen a szigorodó környzetvédelmi előíroknak történő megfelelés, az új technológiákra történő átállás, az egyre erősebb verseny, a magas szinten stabilizálódó nyersanyagárak, a kereskedelmi háborúk és a megállapodás nülküli Brexit rémképe hatalmas nyomást gyakorol a profitabilitásukra. Éppen ezért a költséghatékonyság jegyében arra kényszerülnek, hogy a drágán termelő nyugat-európai üzemeikben visszafogják a termelést és az olcsóbban termelő üzemeikben gyártsanak. Mindez fontos szerepet játszhat abban, hogy Csehországban a globális autópiac lassulása ellenére rekordszint közelében jár a termelés.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
donaldtrump