robots welding in a car factory
Gazdaság

Erőre kapott az amerikai feldolgozóipar

Portfolio
Az  IHS Markit amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe nőtt az augusztusi 50,3-hoz képest, és elérte az 51-es szintet. Ezzel szemben viszont a szolgáltatószektor foglalkoztatottsága 2010 óta a legalacsonyabb szinten van.

Az Egyesült Államokban javultak a feldolgozóipar kilátásai az előző hónaphoz képest: a BMI 51 pontra nőtt az augusztusi 50 ponthoz közeli értékről (a BMI 50 pont feletti értéke a szektor növekedését, alatti a szektor visszaesését jelenti). 

A feldolgozóipar termelési alindexe is hirtelen feljebb ugrott, az előző havi 50,8-hoz képest 51,7-et ért el. Az új rendelések indexe elérte az 51,3-as szintet az augusztusi 50,5-höz képest. Összeségében elmondható, hogy az előző hónaphoz képest erősödött a feldolgozóipar.

A szolgáltatószektor viszont negatív meglepetéseket tartogatott a szeptemberben. A szolgáltatószektor foglalkoztatottsági indexe 50 alá esett, csupán 49,1-et ért el. Azaz a szolgáltatószektor menedzsereinek többsége inkább negatívan látja a szektor foglalkoztatásának jövőjét. Ez az érték 2010 februárja óta a legalacsonyabb. A szolgáltatószektor beszerzésimenedzser-indexe ugyan pozitívan zárt, 50,9-el, de nem érte el az elemzők által várt 51,3-as szintet.

A kompozit (feldolgozóipar és a szolgáltatószektor összevont BMI-je) beszerzésimenedzser-index 51-et ért el, ami az előző 50,7-es értékhez képest nem egy nagy ugrás. Az kompozit foglalkoztatottsági index 50 alá esett, 49,4-et ért csak el az augusztusi 50,4-hez képest.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
brexit nicola sturgeon