Előfizetői tartalom

Megfogjuk a beteg kezét, irányítjuk és a magyar egészségügy máris több életet ment

A daganatos betegek ellátásában a pénz önmagában kevés, a megfelelő infrastruktúra fontos, de nem oldja meg a problémákat, a betegút megszervezésének és az időtényezőnek ugyanis komoly szerepe van - vonja le az általa közelről vizsgált, Kaposváron kifejlesztett rendszer, az OnkoNetwork tanulságait Pitter János, a Syreon kutatója. Az egészségügyi szakemberrel arról is beszélgettünk, hogy a kutatóintézet jelenleg hat sikeres uniós pályázatban vesz részt, ezek egyike volt csupán az a projekt, melynek keretében ígéretes integrált ellátási modelleket vizsgáltak. És az elmondottak alapján a kaposvári modell határozottan annak tűnik. A betegek elégedettebbek voltak az ellátás során, a költségek nem szálltak el, és kimutatható: 100 tüdőrákos betegből 11-gyel többen élnek két évvel később a rendszernek köszönhetően.

Jön a Portfolio egészségügyi konferenciája. A részletes program már elérhető: Portfolio Private Health Forum 2019 INFÓJELENTKEZÉS Vágjunk a közepébe. Hogyan jutott el a kutatóintézet Kaposvárra és értékelte az OnkoNetwork eredményeit? Pitter János: Az egyik, az Európai Unió Horizon2020...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái