Előfizetői tartalom

Soha nem volt még ilyen lehetősége a magyar vállalatoknak betörni a nemzetközi piacokra

Orosz Márton
|
A globális gazdaságban játszódó folyamatok jelentősen átrendezhetik az erőviszonyokat, évtizedek óta működő struktúrákat alakíthatnak át, a geopolitikai felfordulás viszont a növekedés és vállalkozások új formáinak adhat teret – mondta a Portfolio-nak adott exkluzív interjújában Rózsai Rezső, a KPMG Magyarország új vezérigazgatója. A szakember úgy véli, hogy akik felkészültek, rugalmasak és készen állnak a cselekvésre, azok számára új lehetőségek nyílnak: ők a turbulens világ jellemzőit saját működésükben előnnyé tudják kovácsolni. De vajon mennyire készült fel Magyarország a változásokra és mennyire tud gyorsan reagálni ezekre a szabályozói háttér? Lehet-e Európa, vagy akár Magyarország a kereskedelmi háború nyertese? Többek között erről beszélgettünk a vezérigazgatóval, aki kitért arra is, lehet-e még egyáltalán a cégvezetőknek hosszú távra tervezni ebben a dinamikusan változó világban.

Több mint 22 éve van a pályán, ez alatt az idő alatt nagyon komoly gazdasági és politikai változások történtek. Mit gondol, ezek közül mi volt a legmeghatározóbb? Én úgy látom, hogy két dolog változott meg gyökeresen az elmúlt évtizedekben. Az egyik a tempó, minden felgyorsult, a másik pedig a közvélemény trendformáló képessége. Régen a vállalatvezetők a döntések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés