Előfizetői tartalom

Megszólaltak az elemzők az önkormányzati választás után

Portfolio
A kormány gazdaságpolitikáját várhatóan nem változtatja meg érdemben az önkormányzati választás eredménye, azonban gazdaságélénkítő lépésekre sor kerülhet az elemzők szerint. Többen azt várják, hogy erre alapvetően nem a kormánypártok gyenge szereplése, hanem a lassuló világgazdaság miatt lesz szükség. A szakértők úgy vélik, hogy elegendő lesz a költségvetési mozgástér, és a kormány várhatóan nem adja fel a hiány csökkentését. Az elemzők egyetértenek abban, hogy Budapest elvesztése kulcsfontosságú, az azonban nem világos, hogy ezzel a helyzettel mit kezd a kormány. Van, aki szerint több fejlesztés kell a fővárosban, míg mások azt várják, hogy a kabinet büntetni fogja Budapestet. Az egyik elemző megemlítette: mostanra világossá vált, hogy rendszerszintű reformok kellenek, és nem általános gazdaságélénkítés szükséges, hanem az oktatást és az egészségügyet kell rendbe hozni. A szakértők szerint a forint árfolyamát és a kötvényhozamokat nem befolyásolja a választás, azonban az Opus és a 4iG árfolyamát megviselheti a kormányzat gyenge szereplése.

Budapest Economic Forum 2019 A kormány választások utáni terveiről is szó lesz a Budapest Economic Forumon. Információ és jelentkezés Lehet gazdaságélénkítés, de nem (csak) a választás miatt A következő egy évben gazdaságélénkítő és növekedésösztönző lépéseket tehet a kormány, miután a költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés