DMARC20191013101
Gazdaság

Karácsony Gergely: ingyenes lesz a BKV a fiataloknak, de előbb-utóbb a dugódíjat is be kell vezetni

Portfolio
Karácsony Gergely új főpolgármester beszélt az első terveiről, és azt is elárulta, hogy pénteken találkozót kér Orbán Viktortól.

A megválasztott főpolgármester péntek reggel fog találkozót kérni Orbán Viktortól, ugyanis akkor lesz jogerősen is főpolgármester - mondta Karácsony Gergely az ATV-ben.

Valószínűleg november elején lesz a fővárosi közgyűlés alakuló ülése. Az első közgyűlés napirendi pontjainak tervezetét már összeállították, ilyen például a 14 évesek ingyen BKV-zása. „Elkezdjük bevezetni, hogy megemeljük a hat éves korhatárt hétre, és a következő költségvetési évben - mikor látjuk a lehetőségeket - megyünk tovább” – részletezte Karácsony Gergely.

Elsősorban azok a döntések fognak megszületni, amelyek kijelölik azokat a politikai irányokat, amikben hisznek: átláthatóság, szociális program, zöld program, és a rabszolgatörvény alkalmazásának tiltása a fővárosi cégeknél.

A klímavészhelyzet kihirdetése alatt azt érti: a város kinyilvánítja, hogy érzi ennek a súlyát, illetve ez egyfajta iránymutatás arra, hogy minden döntésük a klímával kapcsolatban a jövőben a klímaváltozás elleni küzdelmük alá van rendelve.

Nem zárná ki az autókat Budapest belvárosából, hanem elkezdené egy forgalomcsillapítási-program keretében élhetőbbé tenni a belvárost, ezzel párhuzamosan a lehetőségeket is kinyitná. Szerinte a dugódíj bevezetése előbb-utóbb szükséges lesz: először egy intenzív P+R parkoló építési programot kell indítaniuk, valamint a kötöttpályás közlekedést kell bővíteniük annak érdekében, hogy ezek a parkolóhelyek olyan helyen legyenek, ahol van kötöttpályás közlekedés. Hozzátette: ez nem a belváros. Szerinte ez leghamarabb a ciklus végén megvalósítható lépés.

Budapest megválasztott főpolgármestere arról beszélt a választás éjszakáján: első dolga lesz, hogy találkozót kezdeményezzen Orbán Viktorral. Mint mondta, ezt a találkozót akkor tudja kezdeményezni, ha jogerősen főpolgármester lett, ezzel megvárja a péntek reggelt.

(Címlapkép: MTI/Mónus Márton)

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_olaj0916_2