Előfizetői tartalom

Veszélyes lehet kimenni a szabadba – Ezeken a településeken van nagy baj a levegővel

A következő napokban még kitarthat a nyáriasan meleg, a több évtizedes átlagnál az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint 3-6 fokkal melegebb idő, de hétvégétől, jövő hét elejétől az előrejelzések szerint fokozatosan több fokkal az átlag alá esik vissza a hőmérséklet, így várhatóan a valódi fűtési szezon is beindul. Ez Magyarországon egyben megszokott módon azt is jelenti, hogy a külvárosi, kistelepülési környezetben élők felkészülhetnek a légszennyezettség növekedésére és a fuldoklásra. A lakossági szemétégetés visszaszorítása, valamint a fa- és egyéb biomassza-tüzelés korszerűsítése elengedhetetlen lenne a levegőminőség javításához és más előnyökkel is járna, ám ehhez átfogó változtatásokra lenne szükség.

Több hazai településen kifogásolt, kifejezetten egészségtelen vagy egyenesen veszélyes a levegő minősége. Hiába csábít az időjárás arra, hogy közös, családi szabadtéri programokat szervezzünk, ez több helyen egyszerűen nem ajánlott. Szegeden már a legsúlyosabb, veszélyes fokozatú a légszennyezettségi helyzet az Országos Közegészségügyi Intézet adatai szerint. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés