Előfizetői tartalom

Ötven évet ugrunk vissza az időben, hogy megmentsük a demokráciát

A világ egy ötvenéves ciklus végénél tart, és hamarosan sok minden visszaköszön majd az időszak elejéről – véli Steen Jakobsen. A Saxo Bank vezető közgazdásza szerint részben ezek a folyamatok menthetik meg a demokráciát. A szakértő szerint a következő ötven év nagyobb változásokat tartogat, mint amit megszoktunk, ehhez pedig Európának is alkalmazkodnia kellene, elsősorban egy vízióra lenne szüksége az új világrendben. Ez az új világrend pedig várhatóan 2040-re kialakul majd, és elsősorban az Egyesült Államok és Kína küzdelme határozhatja meg.

Manapság mindenki az USA és Kína közti kereskedelmi háborúról beszél, mint a legfontosabb bizonytalansági tényezőről. Hosszabb távon is velünk maradhat ez a konfliktus? Változást jelent ez a világrendben, vagy csak átmeneti vitáról van szó? Kezdjük azzal, hogy a kereskedelmi háború nem a jövő, hanem már a velünk élő jelen. Szerintem az egészet a technológiáért folyó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái