Előfizetői tartalom

Annyira elfajult a kereskedelmi háború, hogy most isszuk meg a levét

A világgazdaság 2019-ben 2,91%-kal nőhet csak, ami a válság óta a legalacsonyabb és várhatóan 3% körül is marad az elkövetkező két évben - írja az OECD Economic Outlook jelentése. Az elmúlt 15 évben csupán a 2008-2009-es válság időszakban volt ilyen alacsony a világgazdaság növekedése. A lassulás egyik fő forrásának a kereskedelmi konfliktusokat jelöli meg a szervezet, ami hátráltatja a befektetéseket. A kormányoknak újra kell gondolniuk a gazdaságpolitikáikat és az infrastruktúrába kell fektetniük, hogy megelőzzék a hosszú távú stagnálást - teszik hozzá.

A OECD félévente megjelenő világgazdaság értékelő jelentése arra figyelmeztet, hogy a globális kilátások egészen törékenyek és egyre több jel utal arra, hogy elindult a ciklikus visszaesés. A szervezet úgy számolja, hogy a világgazdaság GDP-növekedése 2019-ben tovább fog csökkenni, Várhatóan a globális GDP 2,91%-kal fog nőni, ami utoljára 2008-ban és 2009-ben volt ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés