Előfizetői tartalom

Járványként terjed a veszélyes szokás Magyarországon

A fejlett országokban nem leszokási folyamat megy végbe a dohánytermékek esetében, hanem egy átszokási folyamatnak vagyunk a szemtanúi, az új típusú termékeket választják a fogyasztók, az e-cigarettát és a hevített dohánytermékeket. És ez tapasztalható Magyarországon is, az új dohánytermékek törnek előre, főleg a fiatalok körében - tudtuk meg Kovács Gábortól, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatójától és Cselkó Zsuzsától, az intézet osztályvezetőjétől. A Ne gyújts rá világnap alkalmából készített interjúban a szakértők a zéró tolerencia fontosságát hangsúlyozták a nikotonbevitel kapcsán és kiemelték, hogy az e-cigaretta bizonyítottan káros az egészségre, valamint nem igaz az az állítás, hogy az új termékek segítenek a leszokásban. Az intézet vezető munkatársai lehetséges új dohányzásellenes javaslatokat is megfogalmaztak: szigorúbb hatósági ellenőrzés a cégek marketingtevékenységére vonatkozóan és a jövedéki adó emelése a hevített dohánytermékek esetében.

A Portfolio elsőként közölte pénteken az Egészségügyi Szakmai Kollégium Tüdőgyógyászat Tagozatának hevített dohánytermékekkel kapcsolatos állásfoglalását, mely fontos üzeneteket fogalmaz meg az új típusú dohánytermékekkel kapcsolatban: Kapcsolódó cikkünk 2019. 11. 22. Megérkezett a figyelmeztetés az itthon is terjedő füstmentes cigi miatt Kezdjük talán azzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés