Előfizetői tartalom

Kiderült, hol keresnek a legtöbbet a magyarok

Portfolio
Budapesten és a nagyvárosokban a legmagasabbak a(z adóköteles) jövedelmek Magyarországon, derült ki a KSH térképeiből. A kelet-nyugati törés továbbra is tetten érhető, az Alföld, Észak-Magyarország és Dél-Dunántúl határ menti területein élők rendelkeztek a legalacsonyabb adóköteles jövedelemmel. Az átlagkereset a fővárosban 1,8-szerese a legalacsonyabb, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeinek.

Tavaly 5,1 millióan fizettek személyi jövedelemadót Magyarországon, ezer lakosra 509 adófizető jutott, ez az arány a Dunántúl északi, valamint az Észak-Alföld középső részén volt a legmagasabb. A járások háromnegyedében a mutató nem érte el az országos átlagot, a legalacsonyabb értékek – összefüggésben a munkaerőpiaci helyzettel – az ország észak-keleti és déli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés