Előfizetői tartalom

Totális háborút indítottak a techóriások a bankszektor ellen

2019-ben valósággal letámadták a techóriások a bankszektort: olyan vállalatok jelentették be, hogy pénzügyi szolgáltatásokat indítanak, mint a Facebook, a Google vagy az Apple. A techkonglomerátumok a hagyományos pénzintézetek rémálmát kezdték el valóra váltani, hiszen másodpercek alatt új felhasználók millióit tudják összeszedni, a felkínált termékeik pedig nemcsak olcsók, hanem gyakran ingyenesek is, így hosszú távon nagyon komoly konkurenciát jelentenek a bankoknak. Akad több olyan pénzintézet is, amely a harc helyett inkább élére állt a változásnak és összeálltak a techcégekkel, hogy hódításukból ők is részesedjenek. Megnéztük, melyek voltak azok a techóriások, amelyek idén úgy döntöttek, betörnek a pénzügyi szektorba.

Facebook Libra Fotó: Getty Images A pénzügyi szektorban terjeszkedő techcégek közül a legnagyobb vihart idén a Facebook virtuális devizaprojektje, a Libra kavarta, amely sok elemző szerint akár önálló devizaként is funkcionálhat, sőt, akár a dollár világkereskedelemben való dominanciáját is veszélyeztetheti. A Librát egyszerre támadta le a komplett pénzügyi szektor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés