Előfizetői tartalom

Megtudtuk, hogyan kutatja a népszerű magyar professzor, mit is eszünk meg valójában

Csiki Gergely
Az élelmiszerkutatással az a gond, hogy a kutatási módszertana megrekedt a 19. században - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában legújabb kutatásuk kapcsán Barabási Albert-László hálózatkutató, fizikus, akit Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott budapesti előadása után csíptünk el pár szóra. A Northeastern Egyetem professzora kutatásuk módszertanáról is beszélt, valamint azt is megosztotta velünk, hogy nemrégiben megkereste őket a Rockefeller alapítvány, amely komoly pénzösszeggel támogatja a projekt továbbléptetését.

A Nature-ben legutóbb megjelent publikációjuk alapján mondhatjuk, hogy 28 ezer molekula létezik, amit a táplálkozással viszünk be a szervezetünkbe. Miért csak most ismerhettük meg ezt a számot, kellett hozzá a big data és a modern technológiák? Ez az információ már létezett, azonban senki nem rendezte eddig össze. Nagyon sokan mérték egy-egy molekula előfordulását különböző...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái