Előfizetői tartalom

Nem a gyenge forint, hanem az olaj lehet az MNB igazi ellensége

A 2019-es rekordgyenge forint után várhatóan 2020-ban sem lélegezhet majd fel a forint. A jegybank azonban eddig jól viseli a deviza tartós gyengélkedését, csak az inflációs céljára koncentrál, amit viszont nem fenyeget a forint. Most viszont úgy tűnik, hogy valami más fenyegetheti, ez pedig az olajár emelkedése, főleg akkor, ha az amerikai-iráni konfliktus eldurvul.

Eddig hidegen hagyta a forint az MNB-t Mióta tavaly nyáron a forint tartósabban gyengülésnek indult az euróval szemben és átlépte a 330-as lélektani szintet, azóta sokan sokszor találgatták már, hol lehet a jegybank tűréshatára, meddig tudja vagy akarja tolerálni ezt a folyamatot. Eddig azonban az MNB nem bizonytalanodott el, még a novemberben látott 337 feletti csúcsnál sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés