Előfizetői tartalom

Beláthatatlan káoszt és pusztítást hozna egy iráni háború

Fellélegzett a világ, miután Trump-elnök nem folytatta az adok-kapokot Iránnal, de most, hogy a közel-keleti ország felmondta az atomalkut, simán lehet, hogy a következő hónapokban tovább eszkalálódik a feszültség az Egyesült Államok és a síita politikusok közt. Irán vezetése alighanem tisztában van azzal, hogy nem tudna megnyerni egy nyílt háborút a világ legütőképesebb hadseregeivel rendelkező Egyesült Államok és szövetségesei ellen, ezért katonai összecsapás esetén a ajatollah és emberei jó eséllyel mindent megtesznek majd azért, hogy minél nagyobb kárt és káoszt okozzanak a Közel-Keleten, majd asszimetrikus hadviselésben minél tovább elnyújtsák a konfliktust. Megnéztük, melyek lehetnek azok az eszközök, melyeket Irán bevethet, hogy ezeket a célokat elérje.

Káosz, idő, elrettentés Sokakat meglepetésként ért, hogy a nemzeti hősként ünnepelt Szulejmáni tábornok halálára Irán enyhének mondható, egyetlen áldozatot sem követelő rakétatámadással válaszolt és az is, hogy a vehemensebb tárgyalási technikájáról ismert Trump-elnök semmilyen katonai válaszcsapást nem helyezett kilátásba, pedig amerikai támaszpontokat ért a támadás....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái