Előfizetői tartalom

Túl gyorsan terjed a koronavírus - Mutatjuk a legvalószínűbb forgatókönyveket

Portfolio
Napról napra növekszik a koronavírusos megbetegedések száma Kínában, miközben úgy tűnik, hogy a halálozások számát sem sikerül csökkenteni. A megbetegedések Kína szinte minden tartományára kiterjednek, azonban a halálozási ráta Hupejben, a járvány gócpontjában a legmagasabb. Mint bemutattuk: néhány tartományban szerencsére egyelőre nullához közeli a halálozási arány. Az orvosok sem tudják, hogy hol áll meg a vírus terjedése, így ezt mi sem tudjuk megmondani. Az adatsorok alapján azonban arra következtethetünk, hogy a mostani 20 ezer megbetegedés hamarosan 60 ezerre nő, miközben a halálozások száma 1000 fölé emelkedik.

A hivatalos adatok szerint eddig (február 3-ig) több mint 20 ezer koronavírusos esetet diagnosztizáltak Kínában (amelyből a halálozások száma elérte a 425-öt), azonban egyes kutatók ennek többszörösére teszik az összes megbetegedést. Ez abból adódhat, hogy nem mindenki megy orvoshoz koronavírusos tünetetekkel, másrészt sokan kétségbe vonják a hivatalos kínai közléseket....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái