Előfizetői tartalom

Robotok, repülő taxik, gondolatolvasó gépek – Ilyen lesz a világ húsz év múlva?

A technológia fejlődése miatt a mindennapi életünk is gyökeresen átalakulhat húsz éven belül, könnyen lehet, hogy otthon robotasszisztens látja majd el a házimunkát, aztán repülő taxival megyünk be az irodába, vagy csak virtuálisan ülünk be egy meetingre – mondta a Portfolio2040 interjúsorozat keretében Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember szerint az alapjövedelem még nem realitás húsz éven belül, de könnyen lehet, hogy alig kell majd kimozdulnunk otthonról.

Mi lehet a következő húsz év legnagyobb változása, ami mindannyiunk életét megváltoztatja? Az egyik ilyen a közlekedés változása lehet, ha megnézzük, mi volt húsz évvel ezelőtt és hova jutottunk el. Szerintem 2040-re eljuthatunk oda, hogy teljesen önvezető taxik lesznek, melyek akár egy légcsatornán keresztül is tudnak közlekedni. Erre a technológia lassan adott, a számítógép-kapacitás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái