Előfizetői tartalom

Hamarosan megint bedobja a törölközőt az államcsődök világbajnoka?

Szerdán zárulhat le a Nemzetközi Valutaalap (IMF) első hivatalos tárgyalása a tavaly ősszel megválasztott argentin kormánnyal, mely az utóbbi hetekben kemény üzeneteket küldött a szervezetnek. A szakemberek szerint jó esély van arra, hogy az államcsődben világbajnok ország 2020-ban újra bedőljön, hiszen komoly adósságlejáratok jönnek már tavasszal.

Már ma elmérgesedhet Argentína és az IMF viszonya Talán nincs még egy ország a Földön, ami modern kori történelme során annyiszor ment csődbe, mint Argentína. Persze kérdés, mit minősítünk csődnek, de egy kimutatás szerint az utóbbi kétszáz évben tizenkétszer (más osztályozás szerint csak kilencszer) történt valamilyen adósságleírás a dél-amerikai országban. És...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés