Előfizetői tartalom

Hogyan, mivel lassíthatjuk a koronavírus terjedését? – Válaszol a szakértő!

Egyre több európai országban jelent meg a koronavírus, és szerda óta tudjuk, hogy Magyarországon is van két fertőzött. Miért veszélyes az új vírus, mikor lassulhat a járvány terjedésének intenzitása, ebben a helyzetben mi lehet az állami szervek reális célja, hogyan lehet megvédeni a betegség frontvonalában lévő egészségügyi dolgozókat? Ócsai Lajossal beszélgettünk a koronavírus okozta helyzet lehetséges kezeléséről, aki 2005 és 2015 között az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának főosztályvezetője volt. A szakember arról is szólt, hogy velünk élő veszély, hogy hasonló új vírusok megjelennek a jövőben is és fontos látni, hogy ezek az új típusú vírusok képesek változni.

Mennyivel veszélyesebb az új koronavírus az influenzánál? Jelen pillanatban az influenzánál valamivel veszélyesebb az új vírus, jobban fertőz ugyanis és nagyobb a halálozási rátája. Abban hasonlít a vírus az influenzához, hogy az egészséges felnőttek és a fiatalok általában nem esnek áldozatul. Az immundefektussal rendelkező fiatalok és a gyengébb immunrendszerrel rendelkező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés