Előfizetői tartalom

Mikor pusztíthatjuk el a koronavírust, mikor lesz védőoltás?

Nem csillapodik a koronavírus-járvány a világban, Magyarországon csütörtök éjszakára 4 fertőzöttet regisztráltak. Korábban már írtunk arról, hogy milyen eszközei vannak az egyénnek a fertőzés minimalizálása érdekében, valamint milyen eszközei vannak a közegészségügynek ilyen esetekben, most pedig ismertetjük, hogy mennyi idő alatt fejleszthetőek ki védőoltások az ilyen helyzetek kezelésére. A fejlesztés, gyártás kulisszatitkairól beszélt a Portfolio-nak adott interjújában Zsigmond Krisztina, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) védőoltás-munkacsoportjának vezetője.

Hogyan zajlik általánosságban egy védőoltás kifejlesztése? Honnan indul a folyamat? Zsigmond Krisztina: Egy oltóanyag kifejlesztése 8-18,5 évig is eltarthat általában és költsége elérheti a 900 millió dollárt. Az oltóanyag a vényköteles gyógyszerek közé tartozik, így ugyanazok a szigorú minőség ellenőrzési és biztosítási szabályok vonatkoznak rá, mint a normál gyógyszerkészítményekre....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái