Előfizetői tartalom

Úgy kellene most megmenteni a világot, hogy alig van hozzá fegyver

Mindenki a jegybankoktól várja a segítséget a koronavírus gazdasági hatásainak leküzdésére, azonban sokan még a 2008-ban kezdődött válság következményeit nyögik. Így pedig kérdéses, mennyi eszközük maradt egy esetleges újabb globális gazdasági visszaesés leküzdésére. Ha a költségvetési politika nem segít, akkor könnyen hatástalanok maradhatnak a jegybanki lépések. Az utóbbi napok globális átalakulása az MNB-t is komoly dilemma elé állíthatja, a magyar jegybank március végéig dönthet a következő lépésről.

Senki nem tudja, mi jön, de próbálnak a legrosszabbra készülni Egyelőre nehéz felmérni a Kínából indult koronavírus-járvány lehetséges gazdasági hatásait, az elemzők is csak találgatnak ezzel kapcsolatban. Abban egyre nagyobb az egyetértés, hogy negatív hatása biztosan lesz a járványnak legalább rövid távon, a legfontosabb kérdés, hogy ez mekkora lesz és meddig tart....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái