Előfizetői tartalom

Új magyar kezdeményezés miatt félhet a Facebook és a Google - Interjú az igazságügyi miniszterrel

Új kormányzati munkacsoport alakult, amely vizsgálni fogja, hogy a legnagyobb nemzetközi technológiai vállalatok hogyan befolyásolják az életünket, érvényesülni tudnak-e az alkotmányos garanciák, emberi szabadságjogok ezeknél a szolgáltatóknál. A Portfolio-nak adott interjújában a Digitális Szabadság Bizottság konkrét terveit részletezte Varga Judit igazságügyi miniszter, akinek kiemelt célja, hogy megakadályozza egyfajta pszeudo-jogrendszerek kialakulását a digitális térben. A tárcavezető hangsúlyozta: az államnak kötelessége védeni az emberek jogait, ha kell, a technológiai cégekkel szemben is.

Nem sok jót tartogatott ez a hét a nemzetközi techcégek számára Magyarország vonatkozásában. Kiderült, hogy a reklámadót jogszerűen vetették ki a magyar hatóságok, de a napokban került nyilvánosságra az Igazságügyi Minisztérium kezdeményezése is, ami többek között a technológiai vállalatok működésének átláthatóvá tételét tűzte ki célul. Miért indokolt ez utóbbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái