Előfizetői tartalom

Holnap eldőlhet a demokrata előválasztás? Ne fogadjunk rá nagy tétben!

Pár héttel ezelőtt még úgy beszéltek Bernie Sandersről, mint aki csak egy lépésre van a demokrata elnökjelöltség elnyerésétől. Sanders be is húzta az első államokat, de aztán meglepetésre feléledt tetszhalotti állapotából Barack Obama korábbi alelnöke, Joe Biden, és ma már ő számít esélyesnek. Bident a fogadóirodák és az elemzők szinte egyhangúlag győztesnek hirdették ki. Pedig az előválasztásnak még a fele sem zajlott le, és az eddigi kiszámíthatatlanságot látva egyáltalán nem biztos, hogy okos dolog ilyen előrejelzést adni. Főleg annak tudatában, hogy számos tényező van, ami teljesen átrajzolhatja még a jelöltek támogatottságát.

A jelenleginél kiszámíthatatlanabb aligha lehetne a demokrata előválasztás: a közvéleménykutatási adatok első körben Joe Bident, Barack Obama volt alelnökét hozták ki esélyesnek, majd ősszel felkapaszkodott a baloldali-progresszív-zöld nézeteket valló Elizabeth Warren, hogy aztán ahogy átvette a vezetést, pár héten belül vissza is essen a támogatottsága. A második helyre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái