Előfizetői tartalom

Koronavírus: az egyik új magyar fertőzöttnek nem volt kapcsolata ismert koronavírusos beteggel

Portfolio
Az operatív törzs sajtótájékoztatóján kiderült: az javasolják az időseknek, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak, a zárt tereket, valamint a tömegközlekedést. A mai 3 új beteg kapcsán arról beszéltek, hogy egy magyar nőt tüdőgyulladással diagnosztizáltak, aki nem járt külföldön és nem volt kapcsolata diagnosztizált koronavírusos beteggel. Kijelentették, hogy az iskolák nem zárnak be, mert a gyermekek nem veszélyeztetettek, és ezt annak ellenére sem lépik meg, hogy a környező országok többségében megtörtént az iskolák bezárása. Ugyanakkor a pedagógus-szakszervezetek azonnali bezárást követelnek, hiszen a tanárok idősek, és szerintük a higiéniás feltételek nem adottak számos iskolában. Magyarország nem tervez olyan drasztikus intézkedéseket sem (repülőforgalom leállása), mint Szlovákia, miközben nagyjából ugyanannyi ismert esetszám van nálunk, mint náluk.

2020. március 12. 16:31 Megosztás A szlovák példa Szlovákia ma nagyon szigorú intézkedéseket hozott, lezárta a repülőtereit és bezárta az iskolákat. Arra az újságírói felvetésre, hogy Szlovákiában nagyjából ugyanannyi eset van, mint Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés