Előfizetői tartalom

Tömegesen lépnek a cégek a vírus miatt: de hogyan lehet otthonról hatékonyan működni?

Veres Dóra
Google, Microsoft, Twitter, Hitachi, Apple, Amazon, Spotify – csak néhány példa azon cégek közül, ahol már bevezették a home office-t a koronavírus miatt. Persze a lista folyamatosan bővül, és a betegség nemzetközi elterjedése miatt hazai a vállalatok is elkezdtek intenzíven felkészülni arra, hogy a megbetegedések és az esetleges hatósági intézkedések érdemben befolyásolják működésüket. Valószínűleg csak idő kérdése, és egyre több magyarországi cég áll majd át az otthoni munkavégzésre. Csakhogy sok helyen olyan embereknek kell majd hirtelen otthonról dolgozniuk, akiknek ebben nincs gyakorlata. De hogyan lehet hatékonyan távolról dolgozni, mire érdemes figyelnie a munkaadónak és a munkavállalónak, és azok a cégek, akik például a jövő héten állnának át a távoli munkavégzésre, fel tudnak készülni erre mindössze néhány nap alatt?

A home office lehetősége a koronavírus megjelenése előtt sok cégnél afféle plusz juttatás, ösztönző, motiváló eszköz volt. Épp ezért sok helyen csak hébe-hóba volt rá példa, vagy meghatározott időközönként. Most azonban nagy valószínűsséggel ez megváltozik. Külföldön már nagyon sok vállalat lépett a koronavírus megjelenése után: a Google, a Microsoft, a Twitter...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái