Előfizetői tartalom

All int mondtak a világ jegybankjai, de még nincs vége a partinak

Gyakorlatilag az összes puskaporukat ellőtték a világ nagy jegybankjai azzal, hogy a Fed vasárnap újabb rendkívüli gigantikus kamatvágást és eszközvásárlást jelentett be. Legalábbis kamatpolitikával már nem nagyon tudnak tovább segíteni a koronavírus-járványban megroppant világgazdaságnak. A befektetők épp ettől ijedtek meg: mostanra mindent egy lapra tettek fel a jegybankok, a további gazdaságélénkítésre nagyon limitált a mozgásterük. Néhány eszköz azért még maradt, amiket szükség esetén elő lehet rántani a kalapból, de egyre égetőbb szükség lenne arra, hogy a költségvetési politika is támogassa az erőfeszítéseket.

Bedobták a gyeplőt a lovak közé Újabb rendkívüli ülésén vasárnap 100 bázisponttal 0 százalékra csökkentette az irányadó kamatot a Fed Nyíltpiaci Bizottsága, ezzel egy héten belül a második agresszív kamatvágást hajtotta végre. Közben a múlt héten az EKB már nem nyúlt az alapkamathoz, de további likviditásnövelő és lazító lépéseket jelentett be. Eddig is azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés