Előfizetői tartalom

Megroppantja a gazdaságot a koronavírus, azonnal cselekedni kell

Új szakaszába lépett a koronavírus-járvány – jelentették be tegnap a magyar hatóságok. Az új szakasz abból a szempontból is változást jelent, hogy világossá vált: a koronavírust csak a gazdasági teljesítményt súlyosan visszavető lépésekkel lehet megfékezni szerte a világon. Éppen ezért eljött a gazdaságpolitikai akciók ideje, amelyek a gazdasági áldozatokat hivatottak mérsékelni. Mégpedig nagyon gyorsan, mielőtt ugyanúgy elkésünk, mint ahogy a járvány kezelésében elkésett Európa.

Új szakasz Bizonyára a járványkutatók hosszú évekig fognak vitatkozni azon, hogy a fejlett országok elkéstek-e, és ha igen, miért a koronavírus elleni intézkedésekkel. A közgazdászok számára viszont ebből csak az a lényeg, hogy a járvány (a terjedés és a védekező lépések ütemezése alapján) egyszerű szakaszokra bonthatóvá vált. Az első szakaszban a hatóságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés