Előfizetői tartalom

A szomszéd ország, amely mindenkinél gyorsabban és határozottabban lépett fel a koronavírus ellen

Szlovákia rendkívül gyorsan hozta meg azokat az intézkedéseket a járvány terjedése ellen, amelyet sok európai országban vonakodtak, és még mindig vonakodnak megtenni. A szlovák kormány az elsők között rendelt el iskolabezárásokat, ma pedig már a teljes határzár mellett a boltok is (az élelmiszerboltokat és egyéb fontos egységeket leszámítva) zárva tartanak, és ma már sehova nem lehet szájmaszk nélkül belépni - amiből egyébként 30 milliót osztanak majd ki a lakosságnak, úgy, hogy szerte Európában hiány van belőle.

Szlovákia a régión belül az egyik leggyorsoabban és leghatározottabban reagált a járvány megjelenésére. Az elsők között rendelt el a rendkívüli állapotot. A kormány március 11-én rendelte el az azonnali iskolabezárásokat, akkor még csak 14 napra, és már akkor arra utasította a rendvédelmi szerveket, hogy az iskolabezárások miatt a közterületeken tartózkodó nagyobb embertömeget...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái